General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here...

Transmission Issue on 1990 Integra

  #1  
Old 10-17-2011, 11:59 AM
Thread Starter
Join Date: Oct 2011
Location: Spokane, WA
Posts: 1
Default Transmission Issue on 1990 Integra

I am looking for some advice on my 1990 Acura Integra. It shifts hard sometimes, and when I put it in park the S3 light stays lit, and wont show that it is in park, even though it is. While the S3 light is lit, it wont let me turn the ignition fully off to remove the key. I have to cycle the key a few times tell it lights up the P, then I can remove the key from the ignition. It starts up just fine every time.

I am not sure how to test or see if there is any codes, or not. I cant seem to find the TCU under the dash either, where is it?

Doing some research online, it looks as if it could be one of two things. The TCU could be bad, which also would explain the hard shifting, and the S3 light being on. It could also be the Shift Solenoid, which would light up the S3 light as well.

I dont know if anyone is familiar with this issue or not. All help and advice would be greatly appreciated!

Also, I did change the ATF fluid thinking it would fix the hard shift, but it didn't.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cincieddie99
Legend
0
01-27-2013 10:02 AM
BartA22
AF Help & Suggestion Center
4
12-01-2012 01:43 AM
rbear
General Tech
0
02-03-2010 06:27 PM
boosted475
General Tech
0
08-04-2009 01:00 PM
ajay7734
Private For Sale/Trade Classifieds
1
09-25-2007 10:30 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission Issue on 1990 Integra


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.