TL Acura's mid level luxury sedan puts the emphasis on creature comforts, without compromising class leading performance...

vibration at 40mph

  #1  
Old 06-17-2010, 10:10 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Default vibration at 40mph

My 05 TL vibrates when it drives a steady 40mph. If I give it more gas (press pedal hader) it goes away. car has 74,000. never abused or crashed. Anyone have any sugestions? Asked dealer and there answer was to change transmission. They couldnt tell me what was wrong.
 
  #2  
Old 06-18-2010, 04:13 PM
WheelBrokerAng's Avatar
Administrator :
Join Date: Oct 2004
Location: Canton/Massillon Ohio 44646
Posts: 29,276
Exclamation Hi Member

!st things to be checked before you spend any $$$$$ is to have the rims, tires and the wheel bearings checked on by someone you know who isn't a idiot who says transmission right away...

WheelBrokerAng
 
Attached Images  
  #3  
Old 06-22-2010, 10:01 AM
Regular Member
Join Date: Oct 2007
Location: United States
Posts: 83
Default Agree with Ang.....

Take the car to a shop that has the Hunter GSP9700 road force balancing machine. They can check the balance of the wheel and tire and also verify that you don't have a bent wheel. Then move on from there to check wheel bearings, CV joints, and suspension bits.

You can find a Hunter GSP9700-equipped shop here:
 
  #4  
Old 12-02-2010, 10:48 AM
WheelBrokerAng's Avatar
Administrator :
Join Date: Oct 2004
Location: Canton/Massillon Ohio 44646
Posts: 29,276
Lightbulb Hello Member **

Originally Posted by BIGDOG8540 View Post
My 05 TL vibrates when it drives a steady 40mph. If I give it more gas (press pedal hader) it goes away. car has 74,000. never abused or crashed. Anyone have any sugestions? Asked dealer and there answer was to change transmission. They couldnt tell me what was wrong.
Did you ever get this problem handled ?
 
  #5  
Old 12-06-2010, 11:17 PM
Newest Of Newbies
Join Date: Dec 2010
Posts: 14
Default Piggy backing from "vibration at 40mph"

02 TL-S, never damaged, similar problem. However, my vibration starts around 40 - 42 and goes away around 50. It is barely noticeable under light acceleration and very noticeable under a load (like accelerating up a grade).

I do have aftermarket wheels and I also have the factory set. I am going to put the stock wheels on to rule that out. Based on the fact that it is more pronounced under a load, I am thinking it is not a balance issue. In fact, if I coast down a grade and gain speed through that range (40 to 50) the issue is non-existent.

Thoughts? Suggestions?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Leeper
TL
5
12-29-2010 02:25 AM
csteve2
TL
4
10-15-2009 01:05 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: vibration at 40mph


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.