TL Acura's mid level luxury sedan puts the emphasis on creature comforts, without compromising class leading performance...

Transmission Slipping

  #1  
Old 11-13-2013, 12:44 PM
Thread Starter
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Default Transmission Slipping

2003 TL with 227,000 transmission started slipping all of a sudden. When cold, shifts good; when warmed up, slips before going in to every gear. Once engaged runs fine. I checked the A and B solenoids on the top of the tranny individually. When 12V is applied they click and the valve slides without any hesitation. The check engine light came on and the D5 indicator blinked until I recycled the key. There were a couple of codes stored that indicated the transmission position sensor and the A & B solenoids could be the cuprits. Like I said it seems that the solenoid test passed. Do you think the position sensor would cause this? My wife took it to a shop and they said it is a internal malfunction. Why does it work fine cold then? The codes have been cleared and I have't driven it far, but it does act up when it gets wamed up! Looking for input! Thanks!!!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jake Perry
RL
3
11-01-2016 12:35 PM
cincieddie99
Legend
0
01-27-2013 10:02 AM
desertjim
TL
0
04-10-2009 12:01 PM
x6against7
Integra
0
11-13-2007 01:24 PM
chalky fingers
New Member Area
0
05-14-2007 04:12 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission Slipping


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.