RL Acura's 300HP All Wheel Drive luxury sedan...

97 RL, noise

  #1  
Old 08-25-2008, 11:18 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Location: United States
Posts: 6
Default

I picked up a 97RL for a great deal (1000.00). It has about 200k on it, It runs perfect, looks amazing (purple), the interior is in great shape, and it's 100% stock. I have 3 issues, one is the ABS light is on, two is the rear windows don't work, and 3 is there is a speed sensitive noise.

The noise starts about 15 mph, and runs up all the way to highway speeds, and probably beyond. It sounds like something shaking, rut has nothing to do with RPM. It sounds like it could be something in the breaks, but when i examined the breaks they looked fine (pads are more than half there, and rotors don't have any unusual wear on them). Is this something common, or am I a test subject so to speak.

Thanks in advance
Dan.
 
  #2  
Old 08-26-2008, 03:43 AM
Senior Member
Join Date: Aug 2008
Posts: 103
Default

OK, for ABS system, please check your brake pads..make sure it is good. the rear windows don't work, it could be fuses or power window motor.
 
  #3  
Old 08-26-2008, 01:46 PM
Newest Of Newbies
Join Date: Apr 2008
Location: United States
Posts: 20
Default

The rear window problem could be the regulators. They often fail on early RLs...
 
  #4  
Old 08-27-2008, 12:51 AM
Senior Member
Join Date: Aug 2008
Posts: 103
Default

yes check all..and update us when problem fixed.
 
  #5  
Old 09-02-2008, 11:25 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Location: United States
Posts: 6
Default

The rear windows are the regulators, still can't figure out the noise, and have not looked at the ABS yet.
 
  #6  
Old 09-03-2008, 07:14 AM
Senior Member
Join Date: Aug 2008
Posts: 103
Default

ok thanks for update windows problem, hope you can fix noise and ABS problems.
 
  #7  
Old 09-17-2008, 10:54 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Location: United States
Posts: 6
Default

I think the noise is in the trans. I drove it backwards down the lot at my shop, fairly fast, and it did not make any noise in reverse.
 
  #8  
Old 09-18-2008, 08:06 AM
Newest Of Newbies
Join Date: Apr 2008
Location: United States
Posts: 20
Default



I'd have the tranny serviced: fluid, filter, etc. If it goes, it would cost more than you paid for the car to replace the tranny...


 
  #9  
Old 09-19-2008, 10:50 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Location: United States
Posts: 6
Default

Well had the tranny checked, and I was dead wrong. It's not the trans (thank god). looks like it's the left rear wheel bearing. Now i just need to figure out the ABS bit, new tires, good buffing, and drive it till it dies.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
wailOFFyelp
RSX
3
08-14-2007 08:24 PM
vmc33
TL
3
06-29-2007 08:56 AM
teg'00
Integra
0
04-06-2007 12:40 PM
harsiese
General Tech
4
09-27-2006 02:31 AM
92 Integra
General Tech
1
09-17-2006 03:41 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 97 RL, noise


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.