General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here...

'97 Acura CL 3.0 engine revving in P/N

  #1  
Old 01-15-2010, 03:54 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Default '97 Acura CL 3.0 engine revving in P/N

Hello all. I'm driving a 1997 Acura CL 3.0. Some time ago, out of the blue mind you, the engine would rev up while I was in park or neutral. It would only occur once the car had warmed up for a few minutes and did fine when in gear, and holding the brake down. At first, it began revving up to about 3000 RPMs but I replaced the idle control which brought it down to about a 1500 RPM rev.

Is there anything else I could check or fix to rid myself of the rev?

Thanks.
 
  #2  
Old 01-16-2010, 04:25 PM
WheelBrokerAng's Avatar
Administrator :
Join Date: Oct 2004
Location: Canton/Massillon Ohio 44646
Posts: 29,276
Talking Hey another new member

How come you newbies don't ever announce yourself's in the new member area...?
 
  #3  
Old 01-16-2010, 04:32 PM
WheelBrokerAng's Avatar
Administrator :
Join Date: Oct 2004
Location: Canton/Massillon Ohio 44646
Posts: 29,276
Lightbulb Check These Things...

Originally Posted by synistar04 View Post
Hello all. I'm driving a 1997 Acura CL 3.0. Some time ago, out of the blue mind you, the engine would rev up while I was in park or neutral. It would only occur once the car had warmed up for a few minutes and did fine when in gear, and holding the brake down. At first, it began revving up to about 3000 RPMs but I replaced the idle control which brought it down to about a 1500 RPM rev.

Is there anything else I could check or fix to rid myself of the rev?

Thanks.
You may have a faulti Throttle Position Sensor or a Fuel Pressure Regulator that is not working properly...

WheelBrokerAng
 
Attached Thumbnails '97 Acura CL 3.0 engine revving in P/N-bye110109%7E13.jpg  
  #4  
Old 01-17-2010, 10:16 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Default

Hehe sorry I was in a hurry when I posted so I just threw it out there really quick. :P

But thanks a ton for the reply man, I'll have to have those two things checked out and hopefully get down to the problem.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
booftrain
Integra
0
01-13-2009 01:32 AM
NSX504
NSX
1
07-09-2008 12:12 AM
metkillerjoe
Integra
4
05-13-2008 08:19 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: '97 Acura CL 3.0 engine revving in P/N


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.