Engine & Internal Chat about beefing up your insides here...

trans problems

  #1  
Old 01-09-2009, 02:17 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 2
Default

hello,i have a 91 legend w/ 85k miles,and an automatic trans. i just bought the car,and it wants to take off in 3rd when in 4th or 3rd,and it takes off in 2nd? when in 1st or 2nd. any ideas??? it also never upshifts from 2nd to third unless manually done. any ideas will be great,thanks,mike at [email protected]
 
  #2  
Old 01-27-2009, 12:50 PM
Senior Member
Join Date: Sep 2006
Location: United States
Posts: 609
Default

first guess is shift selecter switch is not sending shift position to the computer. and its defaulting into second

second guess.bad comp?

check fuses?

good luck.
 
  #3  
Old 02-02-2009, 03:21 AM
Junior Member
Join Date: Jan 2009
Location: Indonesia
Posts: 6
Default

i think you must first check the transmission oil first. you must know that there's a different tipe transmission oil between manual and automatic transmission. good luck[img]smileys/smiley10.gif[/img]
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jolicoeur
Integra
1
02-05-2008 07:58 AM
vtechworld
Integra
4
09-14-2007 06:23 AM
JD TL-S
TL
4
08-28-2007 07:20 AM
Rigger
New Member Area
2
07-15-2006 09:22 AM
BigReese
General Tech
7
04-18-2006 06:32 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: trans problems


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.