RL Acura's 300HP All Wheel Drive luxury sedan...

99 Acura 3.5RL 871xp RM OEM Alarm Problem

  #1  
Old 01-24-2011, 12:19 AM
Thread Starter
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default 99 Acura 3.5RL 871xp RM OEM Alarm Problem

I was having problems with my OEM alarm on my 99 Acura 3.5RL. It would go off randomly for no apparent reason, without any apparent trigger or cause. After much googleing and many forum searches on many different sites, i came to the conclusion that my hood latch sensor had gone faulty and decided to "jump" the 2 pin connector.

Feeling that i needed better car security, i decided to have my python 871xp installed with the 555d bypass module. unfortunately the car would not remotestart although the other functions worked perfectly fine.Under the advice of my installer, i plugged the hood latch sensor back in. This however did not solve any problems i had with the 555d, so i purchased the TBXKEY and had that installed with great success.

My only problem now is that when i try to remotestart the car, the OEM alarm will go off occasionally, mostly when the car has been sitting for a few hours (4 or more) or when the weather is cold. I have tried to jump the hood latch sensor again but doing so only causes a zone fault detection by the Python 871xp, therefore disabling me from remotestarting the car.

Any and All input is appreciated!
Thanks!
 
  #2  
Old 01-28-2011, 02:03 AM
WheelBrokerAng's Avatar
Administrator :
Join Date: Oct 2004
Location: Canton/Massillon Ohio 44646
Posts: 29,276
Default

Stick around new member..someone whose a stereo Guru of sorts will get to you about this I think..

Welcome...WheelBrokerAng
 
  #3  
Old 01-28-2011, 09:36 PM
Thread Starter
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

that would be great this has me so perplexed, and im not quite sure how my installer wired it, ive been thinking about this problem for a few weeks now
 
  #4  
Old 01-29-2011, 09:54 PM
Thread Starter
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

If i disable the factory alarm might i have to have the aftermarket alarm rewired?

also yesterday and today, i tried to remotestart the car only to (b) happened again, so i took out the key in the bypass module put it in the ignition and started the car, then i put it back in the bypass module and remote started the car just fine... but i know for sure that if i let the car sit for 2 hours or more i will have problems remotestarting the car again

im starting to get really confused, i dont know where to begin troubleshooting the problem...
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jake Perry
RL
3
11-01-2016 12:35 PM
pmendoza502
Legend
0
01-24-2011 12:18 AM
Kemick10
Private For Sale/Trade Classifieds
2
08-11-2009 11:33 AM
mars91
RL
3
04-07-2008 09:56 AM
nolazach
Private For Sale/Trade Classifieds
1
04-07-2008 09:44 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 99 Acura 3.5RL 871xp RM OEM Alarm Problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.