General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here...

Gauge PROBLEM! HELP!

  #1  
Old 01-19-2009, 04:11 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: United States
Posts: 13
Default



ok, i have been having this problem ever since my thermo had gone out. My Temp gauge is acting weird. When i start the car and it starts to warm up the gauge goes to or near the red. When i drive it stays above the red about 3-4 lines. I have replaced the temp sender unit and the temp gauge sensor 2 times. Still having the problem. The car is not even hot its at normal operating temp. Could the gauge be bad? If can help let me know. Thanks john
 
  #2  
Old 01-20-2009, 07:17 PM
Senior Member
Join Date: Sep 2006
Location: United States
Posts: 609
Default

Eeep well for the sake of your engine i hope the sender or the gauge is bad

have the sender tested.

then have the gauge tested.

im betting the wire to the sender got pinched and is shorted to chassis
 
  #3  
Old 01-20-2009, 09:30 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: United States
Posts: 13
Default

Both the sender and the sensor are brand new but, before i replaced the bad thermostat it would ride 3 notches before half and them climb alittle after at a stop. Well, i found out that the thermostat was stuck closed. But, ever sense i changes the thermostat it went weird. The gauge works cause it stays below half for about 20 min then it goes and rides 3 notches above the red. So, what im thinking is if the everything is good and the gauges is tripping out then i would think the gauge needle is messed up. So, i might go to the junk yard and try one of those and if that doesnt work ill do an sftermarket.
 
  #4  
Old 01-21-2009, 12:42 AM
Senior Member
Join Date: Sep 2006
Location: United States
Posts: 609
Default

i will see if i can come up with a gauge test for you before spending cash where it isn't needed.

something that may also check those wires.
 
  #5  
Old 01-21-2009, 01:35 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2008
Location: United States
Posts: 13
Default

OK, kool. Like i said the gauge works until it gets somewhat warm then goes up but the car isnt hot.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bizcat
General Tech
1
09-10-2008 01:08 AM
JBGS-R
Integra
3
09-14-2007 06:07 AM
chillyj19
General Tech
3
05-03-2007 08:08 PM
19998integrags
Computer & Fuel Systems
0
01-16-2007 02:12 AM
geffect
Private For Sale/Trade Classifieds
1
12-12-2005 07:55 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Gauge PROBLEM! HELP!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.