94 legend starting problems - Acura Forums - Acura Enthusiasts Forum

Go Back  Acura Forums - Acura Enthusiasts Forum > Past Vehicles > Legend
Reload this Page >

94 legend starting problems

Legend This long running platform offered buyers both a coupe and sedan with a combination of luxury and performance...

94 legend starting problems

Reply

 
 
 
  #1  
Old 10-02-2012, 07:45 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Default 94 legend starting problems

Hi, I have a 94 legend. 190,000 miles. It was given to me as a gift. I was told it would need a catalytic converter. I've had it for a month and in that time, 4 times total, it wouldn't start. I would wait a few minutes, try and it started. Ran fine. This last time, it was raining out, it wouldn't start for hours. Tried it one last time and it started up. Rpms fluctuated big time. Smell of rotten eggs was terrible. It finally stalled and wouldn't run. Waited another hour and got it running. I decided to go to the store. Rattling noise under car, near mid front. Step on gas and Rpms drop to 500, almost stall, the power kicks in. Car ran fine when moving. Shifted fine. Rpms continued to drop and almost stall, at every stop. Once car was warmed up, all problems stopped. Only small amount of rattling under car, not constantly only when hitting 2,000 Rpms. Please help I'm stuck. Full tuneup recent. Thanks everyone. I officially love Acura.
 
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2012, 02:46 PM
WheelBrokerAng's Avatar
Administrator :
Join Date: Oct 2004
Location: Canton/Massillon Ohio 44646
Posts: 29,276
Talking

Originally Posted by Andrew Hawk View Post
Hi, I have a 94 legend. 190,000 miles. It was given to me as a gift. I was told it would need a catalytic converter. I've had it for a month and in that time, 4 times total, it wouldn't start. I would wait a few minutes, try and it started. Ran fine. This last time, it was raining out, it wouldn't start for hours. Tried it one last time and it started up. Rpms fluctuated big time. Smell of rotten eggs was terrible. It finally stalled and wouldn't run. Waited another hour and got it running. I decided to go to the store. Rattling noise under car, near mid front. Step on gas and Rpms drop to 500, almost stall, the power kicks in. Car ran fine when moving. Shifted fine. Rpms continued to drop and almost stall, at every stop. Once car was warmed up, all problems stopped. Only small amount of rattling under car, not constantly only when hitting 2,000 Rpms. Please help I'm stuck. Full tuneup recent. Thanks everyone. I officially love Acura.
|So did you replace the Cat and the Oxygen sensor.?
 
Attached Thumbnails 94 legend starting problems-553421_411840522185604_114286718_n.jpg  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Papawill6
General Tech
3
12-18-2010 11:44 PM
LTVans
Legend
7
02-18-2009 11:32 PM
greenmoneypit
Integra
2
08-30-2007 11:32 PM
alangrwd
General Tech
0
04-13-2007 06:59 PM
purelypoetry
General Tech
4
09-17-2006 04:02 PM


Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory